China, Iran şi Rusia vor organiza exerciţii navale în această săptămână

Autorităţile din China au anunţat că împreună cu Rusia şi Iran vor organiza exerciţii navale în această săptămână, potrivit Sky News.

536 afișări
Imaginea articolului China, Iran şi Rusia vor organiza exerciţii navale în această săptămână

Forţele navale din cele trei ţări vor organiza în această săptămână exerciţii comune în Golful Oman, a anunţat Ministerul Apărării din China.

China şi Iranul au rămas aliaţi cu Rusia în timpul invaziei din Ucraina. În plus, Iranul a furnizat drone Moscovei care au fost folosite pe teritoriul ucrainean.

Beijingul nu a furnizat arme Rusiei şi nici nu a susţinut în mod deschis invazia, dar a menţinut legături comerciale strânse şi a refuzat să condamne războiul.

Şi alte ţări vor participa la exerciţiile „Security Bond-2023", a adăugat Ministerul chinez al Apărării.

„Acest exerciţiu va contribui la aprofundarea cooperării practice între forţele navale ale ţărilor participante... şi va injecta energie pozitivă în pacea şi stabilitatea regionale", a anunţat ministerul din China.

Exerciţiile au loc pe fondul unor tensiuni sporite între SUA şi China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
rusia,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici