China îşi face bază de date cu utilizatorii de internet

Toţii vizitatorii cafenelelor care oferă şi servicii de internet din Beijing vor fi fotografiaţi, aceasta fiind încă o metodă prin care autorităţile chineze încearcă să controleze utilizarea internetului de către populaţie.

16 afișări
Imaginea articolului China îşi face bază de date cu utilizatorii de internet

China îşi face bază de date cu utilizatorii de internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi internauţii chinezi sperau ca Jocurile Olimpice, care au avut loc în august la Beijing, să le ofere o mai mare libertate de navigare online, autorităţile chineze au reactivat recent programul numit "Great Firewall of China", care blochează toate site-uri considerate subversive, informează Times Online.

Potrivit noilor prevederi legale, până la mijlocul lunii decembrie, toate cafenelele care oferă şi servicii de internet din cele 14 districte ale oraşului Beijing, trebuie să îşi instaleze aparate de fotografiat şi să îi înregistreze pe toţi utilizatorii, care trebuie să aibă peste 18 ani. Toate fotografiile internauţilor vor fi scanate şi introduse într-o bază de date, controlată de Cultural Law Enforcement Taskforce. Detaliile procedurilor vor fi afişate în fiecare cafenea de acest fel.

Numărul persoanelor din China care folosesc internetul a crescut cu 20 la sută în primul semestru din 2008, depăşind Statele Unite ale Americii şi devenind cea mai numeroasă populaţie de utilizatori de internet din lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici