China lansează un plan de urgenţă în caz de dezastre

Comisia naţională pentru ajutor în caz de dezastre a lansat un plan de urgenţă de gradul II în urma cutremurului care a afectat luni sud-vestul Chinei, a anunţat agenţia oficială China Nouă.

124 afișări
Imaginea articolului China lansează un plan de urgenţă în caz de dezastre

China lansează un plan de urgenţă în caz de dezastre (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit reglementărilor chineze, dezastrele naturale din ţară sunt grupate în patru categorii în funcţie de nivelul de gravitate. Planul de urgenţă de nivelul II în caz de accidente acoperă cea de-a doua clasă de dezastre naturale grave.

Premierul Wen Jiabao a aterizat luni după-amiază la Chengdu şi s-a deplasat în Comitatul Wenchuan lovit de cutremur, care se află la o distanţă de 100 de kilometri de capitala provinciei Sichuan, pentru a coordona operaţiunile de salvare, în timp ce o echipă de experţi se va deplasa în zonele afectate de cutremur pentru a participa la misiunile de salvare.

Ministerul de Interne a trimis 5.000 de corturi pentru persoanele din regiunea afectată de cutremur Sichuan, iar Crucea Roşie din China a trimis 557 de corturi şi 2.500 de pături în Comitatul Wenchuan.

Ajutoarele, a căror valoare este estimată la 788.000 yeni (113.000 dolari americani), au fost alocate de la centrul Crucii Roşii din Chengdu, capitala provinciei Sichuan. Societatea a precizat că va trimite o echipă de experţi în zonele afectate de cutremur pentru a evalua situaţia.

Membri ai filialei Crucii Roşii din provincia Sinchuan i-au îndrumat pe oameni să se mute în zone deschise şi sigure, alăturându-se apoi operaţiunilor de salvare din zonele afectate de cutremur.

Un cutremur de 7,8 grade pe scara Richter a lovit luni Comitatul Wenchuan, din partea de sud-vest a provinciei Sichuan, în jurul orei locale 14.28 (09.28, ora României), provocând moartea a 107 persoane, potrivit datelor obţinute până acum.

Vibraţii au fost semnalate şi în provinciile Ningxia, Qinghai, Gansu, Shanxi, Shaanxi, Shandong, Yunnan, Hunan, Hubei, Yunnan şi Jiangsu, în oraşele Beijing, Shanghai şi Chongqing, precum şi în Regiunea Autonomă Tibet, a anunţat Biroul Seismologic de Stat (SSB).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici