China protestează ferm după întâlnirea dintre Sarkozy şi Dalai Lama

China a transmis Franţei un protest ferm după întâlnirea de sâmbătă dintre preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi Dalai Lama, a anunţat, duminică, televiziunea naţională chineză, adăugând că ambasadorul francez la Beijing a fost convocat de autorităţile chineze.

12 afișări
Imaginea articolului China protestează ferm după întâlnirea dintre Sarkozy şi Dalai Lama

Preşedintele francez, Nicholas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministrul adjunct de Externe He Yafei a transmis un protest ferm pe lângă partea franceză, pe tema întâlnirii dintre Sarkozy şi Dalai Lama", a anunţat postul de televiziune CCTV, în jurnalul de ştiri de seară.

Ambasadorul francez în China, Herve Ladsous, a fost convocat de autorităţile chineze, pentru a i se înmâna protestul oficial.

Întâlnirea de la Gdansk a afectat "fundamentele relaţiilor sino-franceze şi sino-europene", a afirmat Hu, citat de CCTV. "China se opune ferm acestei întâlniri şi protestează ferm", a adăugat el, conform surselor citate.

Sarkozy s-a întâlnit cu Dalai Lama la Gdansk, unde a participat la ceremoniile organizate la împlinirea a 25 de ani de la de când fostul lider al sindicatului Solidaritatea, Lech Walesa, a primit Premiul Nobel pentru Pace.

Citeşte şi:

Întâlnirea dintre Sarkozy şi Dalai Lama va submina relaţiile sino-franceze

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici