China pune prea multă presiune pe Taiwan. Ce riscuri îşi asumă

  • Eforturile Chinei de a constrânge şi submina Taiwanul pot avea efecte neaşteptate
  • Daniel Kritenbrink, principalul diplomat american pentru Asia de Est consideră jocul Chinei riscant
  • Dacă acţiunea Beijingului de a pune presiune pe Taipei va continua cel mai probabil acest lucru va declanşa un puternic sentiment de secesiune
1443 afișări
Imaginea articolului China pune prea multă presiune pe Taiwan. Ce riscuri îşi asumă

Sursa foto: Profimedia

China îşi face calcule greşite este de părere secretarul de stat american adjunct al Biroului pentru Afaceri din Asia de Est şi Pacific, Daniel Kritenbrink. Eforturile Beijingului de a constrânge şi submina Taipei riscă să distanţeze tot mai mult socio-politic insula de controlul impus de la centru.

China revendică Taiwanul drept teritoriul său şi blamează vizita neanunţată a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, pentru a desfăşura ample exerciţii militare în jurul insulei.

„Aceste acţiuni fac parte dintr-o campanie de presiune intensificată a Republicii Populare Chineze împotriva Taiwanului. Aceasta campanie va continua în următoarele săptămâni şi luni. Scopul este clar: de a intimida şi de a constrânge Taiwanul şi de a-i submina rezilienţa. Deşi politica noastră nu s-a schimbat, ceea ce s-a schimbat este constrângerea în creştere a Beijingului. Cuvintele şi acţiunile oficialilor chinezi sunt profund destabilizatoare. Evenimentele recente ameninţă pacea şi stabilitatea strâmtorii Taiwan”, a declarat Kritenbrink.

China nu a renunţat niciodată la ideea de a utiliza forţa pentru a prelua controlul Taiwanului şi acuză Statele Unite de amestec în problemele sale interne prin înarmarea deliberată a insulei. Cu toate acestea, China riscă dacă presează prea mult Taiwanul să alimenteze mişcările naţionaliste existente pe insulă şi să piardă controlul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici