China respinge acuzaţiile privind piratarea reţelei informatice a Pentagonului

China a respins, marţi, informaţiile potrivit cărora hackeri controlaţi de armata chineză au piratat reţaua informatică a Pentagonului, calificându-le drept rezultatul unei gândiri periculoase specifice "Războiului Rece", relatează Reuters.

35 afișări
Imaginea articolului China respinge acuzaţiile privind piratarea reţelei informatice a Pentagonului

China respinge acuzaţiile privind piratarea reţelei informatice a Pentagonului

Cotidianul Financial Times, citând o serie de foşti şi actuali oficiali americani, a dezvăluit că hackeri ai Armatei Populare Chineze au piratat una din reţelele Departamentului Apărării în luna iunie şi au sustras date, generând închiderea automată a unui sistem care îl deservea pe secretarul Apărării, Robert Gates.

Aceste informaţii survin la doar o săptămână după ce cancelarul german Angela Merkel a declarat că hackerii chinezi au infectat reţelele informatice ale ministerelor de la Berlin cu programe de spionaj.

China a respins acuzaţiile Germaniei şi ale Statelor Unite. "Guvernul chinez s-a opus sistematic şi a atacat virulent, conform legii, orice infracţiuni legate de Internet, inclusiv cele de piratare", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Jiang Yu.

"Anumite persoane lansează acuzaţii dure împotriva Chinei (...) Acestea sunt total nefondate şi reflectă, de asemenea, o mentalitate specifică Războiului Rece", a adăugat oficialul chinez.

Beijingul a alocat fonduri importante dezvoltării de tehnologii avansate, inclusiv în domeniul informatic. Jiang a precizat însă că Guvernul chinez este, de asemenea, victima atacurilor cibernetice.

Preşedintele american George W. Bush urmează să se întâlnească joi cu omologul său chinez Hu Jintao, în Australia, în perspectiva summitului APEC.

Potrivit Financial Times, Pentagonul încearcă să determine ce date au fost sustrase, iar o sursă a declarat pentru publicaţie că a fost vorba cel mai probabil despre informaţii neclasificate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici