China spune nu zgârie-norilor. De ce au ales să interzică acest tip de construcţii

  • După criza generată de prăbuşirea gigantului imobiliar Evergrande, China ia măsuri radicale
  • Oraşele mici sunt limitate la o înălţime standard de 250 m
  • Autorităţile consideră că extinderea pe verticală nu este practică
3414 afișări
Imaginea articolului China spune nu zgârie-norilor. De ce au ales să interzică acest tip de construcţii

Sursa foto: Mediafaxfoto

China a interzis oraşelor mici să ridice noi zgârie-nori. Acţiunea face parte dintr-un amplu efort naţional prin care arhitectura urbană trebuie să respecte anumite standarde estetice. Chiar dacă deja exista o interdicţie prin care înălţimea era limitată la 500 de metri, acum această limită a fost setată la 250 de metri.

Autorităţile chineze consideră că aceste tipuri de clădiri nu sunt necesare, dezvoltarea pe verticală fiind doar un moft, fără simţ practic.

„Suntem într-o etapă în care oamenii sunt prea nerăbdători să producă ceva cu care pot rămâne cu adevărat în istorie. Fiecare clădire îşi propune să fie un reper, iar dezvoltatorii şi urbaniştii încearcă să atingă acest obiectiv mergând la extrem în noutate şi ciudăţenie, fapt ce nu este necesar un lucru bun”, a declarat Zhang Shangwu, şef adjunct al Colegiului de Arhitectură şi Planificare Urbană a Universităţii Tongji.

Există derogări de la regulă

Într-o declaraţie comună emisă marţi, Ministerul Locuinţelor şi Dezvoltării Urban-Rurale şi Ministerul Managementului Situaţiilor de Urgenţă au declarat că oraşele cu o populaţie mai mică de trei milioane de locuitori le este interzis să construiască zgârie-nori mai înalţi de 150 de metri dar, cu anumite excepţii, în niciun caz nu au voie să ridice o clădire înaltă de 250 de metri.

În mod identic, oraşele cu o populaţie mai mare de trei milioane de locuitori ar putea solicita o derogare dar doar în anumite circumstanţe. Astfel, limita va creşte de la 250 de metri dar nu va depăşi 500 de metri.

Autorităţile au declarat că ofertă aceste scutiri speciale doar dacă contextul de dezvoltare urbană va permite, relatează BBC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici