Chişinău: Poliţia controlează sediile tuturor instituţiilor de stat

Forţele de ordine moldovene controlează sediile Parlamentului, administraţiei prezidenţiale şi guvernului din Chişinău, după ce au arestat mai mulţi demonstranţi care îşi petreceau noaptea în piaţa centrală din capitala moldoveană, informează Interfax în pagina electronică.

47 afișări
Imaginea articolului Chişinău: Poliţia controlează sediile tuturor instituţiilor de stat

Chişinău: Poliţia controlează sediile tuturor instituţiilor de stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imediat după miezul nopţii, în centrul Chişinăului au ajuns mai multe autobuze cu poliţişti, care au tras câteva focuri în aer, după care au ocupat poziţii în interiorul clădirilor Parlamentului şi administraţiei prezidenţiale, ocupate în cursul zilei de marţi de manifestanţi.

Poliţiştii au suplimentat şi dispozitivul de pază de la sediul Guvernului.

În cursul nopţii, în interiorul şi exteriorul principalelor sedii ale autorităţilor se află zeci de scutieri, iar câteva autobuze sunt parcate în spatele clădirilor Parlamentului şi Guvernului.

Forţele de ordine au sporit şi măsurile de securitate la Ministerul de Interne, Ministerul de Externe, Ministerul Justiţiei şi televiziunea de stat.

Marţi seara, în Republica Moldova a fost întreruptă şi transmisia prin cablu a unor posturi de televiziune româneşti care au transmis în cursul zilei de marţi imagini în direct de la protestele desfăşurate la Chişinău.

Martori oculari au declarat că la intrările în Chişinău sunt staţionate efective importante de poliţie, care nu permit intrarea în oraş a autobuzelor cu demonstranţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici