Chişinăul şi Tiraspolul au ajuns la o înţelegere asupra recunoaşterii reciproce a asigurărilor auto

Chişinăul şi Tiraspolul urmează să recunoască reciproc asigurările auto pe care le încheie, potrivit unei înţelegeri la care au ajuns negociatorii-şefi moldovean Victor Osipov şi transnistrean Nina Stanski după o serie de întâlniri, relatează IPN în pagina electronică.

158 afișări
Imaginea articolului Chişinăul şi Tiraspolul au ajuns la o înţelegere asupra recunoaşterii reciproce a asigurărilor auto

Chişinăul şi Tiraspolul au ajuns la o înţelegere asupra recunoaşterii reciproce a asigurărilor auto (Imagine: Cristina Nichitus Roncea/Mediafax Foto)

Vicepremierul însărcinat cu Reintegrarea Osipov a declarat marţi pentru presă, în urma ultimei întâlniri a rundei, că şoferii vor deţine o singură asigurare auto, recunoscută pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel, firmele de asigurări de ambele părţi urmează să coopereze pentru asigurarea recuperării pierderilor suferite de conducătorii auto indiferent de locul producerii accidentului.

Negociatorul-şef transnistrean a declarat că documentul de recunoaştere reciprocă a asigurărilor autor a fost parafat în cadrul negocierilor şi urmează să fie prezentat liderilor de la Tiraspol şi Guvernului de la Chişinău, care urmează să ia decizia finală.

Stanski a mai spus că ambele părţi vor depune eforturi pentru ca documentul să intre în vigoare până pe 14 aprilie, dată până la care s-a amânat introducerea asigurării obligatorii auto pentru moldovenii care călătoresc în Transnistria.

După intrarea în vigoare a documentului, urmează să fie decise măsuri cu privire la situaţia celor câteva sute de şoferi moldoveni care şi-au procurat deja asigurare auto transnistreană la începutul acestei luni, când a fost introdusă de către regiunea separatistă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici