Chuck Hagel dă asigurări, pe fondul criticilor, că este un susţinător al Israelului

Chuck Hagel, nominalizat pentru funcţia de secretar american al Apărării, a asigurat Israelul de susţinerea sa totală, după ce a fost acuzat de colegi republicani că nu a sprijinit suficient statul evreu şi că se opune sancţiunilor impuse Iranului.

206 afișări
Imaginea articolului Chuck Hagel dă asigurări, pe fondul criticilor, că este un susţinător al Israelului

Chuck Hagel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există nici cea mai mică dovadă că sunt antiisraelian, nu am votat niciodată în Senat iniţiative care să fi fost în defavoarea Israelului", declară fostul senator de Nebraska.

Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat pe Chuck Hagel pentru postul de secretar al Apărării. "Chuck Hagel este liderul pe care militarii noştri îl merită", a declarat Obama într-un discurs rostit luni la Casa Albă.

Chuck Hagel a fost criticat în repetate rânduri de grupuri proisraeliene, de conservatori şi de activişti pentru drepturile minorităţilor sexuale după o serie de declaraţii despre un fost diplomat homosexual şi pentru poziţiile sale faţă de statul evreu şi Iran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici