Ciclonul din Myanmar a provocat moartea a cel puţin 22.000 de persoane

Cel puţin 22.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma ciclonului din Myanmar, iar bilanţul victimelor ar putea creşte după stabilirea contactelor cu localităţile din Delta Irrawaddy, zona cea mai afectată, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii marţi de Guvernul birman.

41 afișări
Imaginea articolului Ciclonul din Myanmar a provocat moartea a cel puţin 22.000 de persoane

Ciclonul din Myanmar a provocat moartea a cel puţin 22.000 de persoane (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul de Externe, Nyan Win, a declarat că 10.000 de persoane au murit într-un singur oraş, Bogalay. În plus, sute de mii sau chiar milioane de persoane au rămas fără locuinţe în urma ciclonului care a antrenat rafale de vânt cu viteze de 190 de kilometri pe oră.

La rândul său, ministrul thailandez de Externe, Noppadol Pattama, a declarat că, în afară de cei 22.000 de morţi, sunt şi 41.000 de persoane dispărute.

Din cauza amplorii dezastrului, regimul dictatorial din Myanmar, izolat pe plan internaţional, a anunţat că este dispus să accepte ajutoare străine.

Bernard Delpuech, un oficial european din Rangoon, a declarat că regimul militar a trimis trei nave cu alimente în regiunea afectată de ciclon. Agenţia umanitară World Vision Australia a anunţat că va trimite 600 de persoane în Myanmar. "Amploarea dezastrului este foarte mare. Nu este la nivelul unui tsunami, dar sunt milioane de oameni deplasaţi, mii de morţi, este teribil", a declarat Tim Costello, directorul World Vision Australia.

"Dacă organizaţii precum a noastră au primit permisiunea, un fapt fără precedent, acest lucru arată cât de disperat este Guvernul din Myanmar", precizează Costello.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici