Ciclonul Gabrielle face ravagii în Noua Zeelandă. Guvernul a decretat stare de urgenţă naţională pentru a treia oară în istoria ţării

  • Noua Zeelandă a decretat, marţi, stare de urgenţă naţională în urma ciclonului devastator Gabrielle.
  • Este doar a treia oară în istoria ţării când se întâmplă acest lucru.
  • Locuitorii au fost nevoiţi să înoate pentru a se salva din casele inundate după ce ciclonul a lovit nordul ţării.
1645 afișări
Imaginea articolului Ciclonul Gabrielle face ravagii în Noua Zeelandă. Guvernul a decretat stare de urgenţă naţională pentru a treia oară în istoria ţării

Sursa foto: Twitter

Furtuna a provocat pagube importante în întreaga Insulă de Nord. Oficialii au declarat că cel puţin 225.000 de persoane au rămas marţi fără curent electric, potrivit BBC.

Aproape o treime din cei 5,1 milioane de locuitori ai Noii Zeelande trăiesc în regiunile afectate de furtună, care includ Auckland, cel mai mare oraş.

Pagubele provocate de furtună au fost cele mai mari în comunităţile de coastă de pe coasta nordică şi estică a Insulei de Nord, locuri precum Hawkes Bay, Coromandel şi Northland fiind printre cele mai afectate.

Drumurile sunt închise, serviciile de telefonie mobilă sunt întrerupte, iar unele oraşe sunt izolate. Locuitorii din zonele afectate sunt rugaţi să economisească apa şi alimentele, de teama penuriei. Air New Zealand a anulat din nou toate zborurile interne spre şi dinspre Auckland.

Noua Zeelandă a mai decretat situaţie de urgenţă naţională după un cutremur în 2011 şi atunci când pandemia COVID-19 a lovit în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici