Cine este Peng Liyuan, viitoarea primă doamnă a Chinei - FOTO, VIDEO

Peng Liyuan, soţia viitorului preşedinte al Chinei Xi Jinping, este o fostă cântăreaţă cunoscută de public, mult diferită de precedentele prime doamne ale acestei ţări, având potenţialul de a schimba unele aspecte ale vieţii politice.

1634 afișări
Imaginea articolului Cine este Peng Liyuan, viitoarea primă doamnă a Chinei - FOTO, VIDEO

Cine este Peng Liyuan, viitoarea primă doamnă a Chinei - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cunoscută de sute de milioane de chinezi graţie carierei ei de cântăreaţă de muzică folk, popularitatea lui Peng Liyuan a depăşit-o multă vreme pe cea a soţului ei, Xi Jinping, viitorul preşedinte al Chinei, acesta putând fi unul dintre motivele pentru care a fost ţinută în umbră, relatează The Independent în pagina electronică.

Peng, în vârstă de 49 de ani, membru civil al trupei muzicale a armatei şi angajat umanitar, nu este o Primă Doamnă tipică pentru China. "Dacă ar fi în Occident, s-ar putea spune că (Peng) are cerinţele necesare pentru a fi o soţie de lider: frumuseţe, prezenţă scenică, aprobarea publicului", a declarat un membru al partidului pentru Washington Post. "Dar lucrurile sunt diferite în China".

În timp ce lucrările congresului Partidului Comunist Chinez sunt în plină desfăşurare, comunitatea internaţională a remarcat rapid că doar câteva femei fac parte din elita politică a Chinei. În acest context, au fost unele persoane care au sugerat că Peng ar putea fi femeia care să schimbe această stare de fapt.

Lin Chong-pin, profesor de afaceri internaţionale la Universitatea Tamkang din Taiwan, a declarat pentru postul de televiziune Focus Taiwan că faptul de a avea o soţie "deşteaptă şi frumoasă" îi conferă lui Xi un avantaj pe care predecesorii săi nu l-au avut.

Cu toate acestea, dacă Peng va încerca să schimbe rolul de Primă Doamnă, nu va fi uşor. De la excesele din epoca Mao Zedong, Partidul Comunist a încercat să se distanţeze de cultul personalităţii, atenţia fiind concentrată pe Partid ca entitate unită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici