CIO nu renunţă la planurile de a permite sportivilor ruşi să revină în competiţii

Thomas Bach, şeful Comitetului Internaţional Olimpic, a anunţat marţi că nu a renunţat planurile de a permite sportivilor ruşi şi belaruşi să revină în competiţiile oficiale în calitate de participanţi neutri.

221 afișări
Imaginea articolului CIO nu renunţă la planurile de a permite sportivilor ruşi să revină în competiţii

CIO nu renunţă la planurile de a permite sportivilor ruşi să revină în competiţii

El a susţinut că planul „funcţionează" în ciuda războiului din Ucraina.

CIO a sancţionat Rusia şi Belarus după invazia din 2022, dar acum ar vrea ca sportivii să aibă şansa de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris.

Acesta a stabilit o cale pentru ca sportivii să obţină locuri prin calificări asiatice şi a lăsat federaţiile internaţionale să decidă asupra organizării.

„Participarea sportivilor cu paşapoarte ruseşti şi belaruseşti la competiţiile internaţionale funcţionează. Vedem acest lucru aproape în fiecare zi într-o serie de sporturi, cel mai important în tenis, dar şi în ciclism, în unele competiţii de tenis de masă. Vedem acest lucru în hocheiul pe gheaţă, în handbal, îl vedem în fotbal şi în alte ligi din Statele Unite, dar şi în Europa şi îl vedem şi pe alte continente. În niciuna dintre aceste competiţii nu au avut loc incidente de securitate", a declarat Bach, potrivit Sky News.

Ucraina şi alte ţări au ameninţat între timp că va boicota Jocurile de la Paris 2024 dacă planul va fi acceptat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici