Cioroianu: Este importantă menţinerea perspectivei europene a Serbiei

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă cu omologii grec şi bulgar, că menţinerea perspectivei europene a Serbiei este importantă, atrăgând atenţia că în această ţară începe o perioadă electorală pe durata căreia ar trebui încurajate temele europene.

1 afișare
Imaginea articolului Cioroianu: Este importantă menţinerea perspectivei europene a Serbiei

Cioroianu: Este importantă menţinerea perspectivei europene a Serbiei

La rândul său, ministrul de Externe elen, Dora Bakoyanis a spus că orice încercare de a lega perspectiva europeană a Serbiei de statutul provinciei Kosovo ar fi greşită şi contraproductivă, omologii român şi bulgar fiind în asentimentul său, în această privinţă.

Ministrul elen de externe a apreciat că statutul provinciei Kosovo este o problemă complexă care trebuie rezolvată "calm şi fără grabă". De altfel, ea a subliniat că diplomaţia ar trebui să aibă o mare şansă de a permite găsirea unei soluţii care să asigure stabilitatea în regiune, contactele pentru restabilirea dialogului dintre Priştina şi Belgrad trebuind continuate.

Întrebată dacă Grecia va recunoaşte independenţa provinciei Kosovo, Dora Bakoyanis a spus că nu s-a creat încă această situaţie. Ea a precizat că Grecia va monitoriza atent în continuare ceea ce se întâmplă în regiune şi a precizat că orice decizie va fi luată la momentul potrivit în cooperare cu celelalte state din zonă. Ea a adăugat, însă că este necesară o poziţie unificată a UE.

Ministrul bulgar de externe, Ivailo Kalfin a spus la rândul său că, soluţia dorită în ceea ce priveşte Kosovo, a fost găsirea unui compromis şi a apreciat că orice altă variantă în afara unui compromis este "rea". Ministrul a mai spus că în opinia sa, nu trebuie vorbit despre statut, ci despre un proces european care să implice o poziţie constructivă în regiune pentru stabilitate zonei.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici