Circa 200.000 de filipinezi, evacuaţi din calea furtunii tropicale Mitag

Circa 200.000 de locuitori erau, joi, în curs de a fi evacuaţi în adăposturi speciale pe măsură ce furtuna tropicală Mitag, însoţită de rafale de vânt de peste 115 de kilometri pe oră, se apropia de coasta de est a arhipelagului Filipine.

2 afișări
Imaginea articolului Circa 200.000 de filipinezi, evacuaţi din calea furtunii tropicale Mitag

Circa 200.000 de filipinezi, evacuaţi din calea furtunii tropicale Mitag

Autorităţile filipineze încercau să evacueze, joi, peste 53.000 de persoane din peninsula Bicol, situată la sud de capitala Manilla, regiune care va fi, probabil, cea mai afectată de furtuna Mitag, a declarat guvernatorul Joe Salceda.

În total, circa 200.000 de persoane urmează să fie evacuate din calea furtunii tropicale care ar putea atinge coastele de est ale arhipelagului filipinez sâmbătă sau duminică.

Preşedintele filipinez, Gloria Arroyo, şi-a scurtat, miercuri, vizita în Singapore, unde participa la summitul Asean, pentru a supraveghea operaţiunile de evacuare a populaţiei.

Prima zonă care va fi afectată sâmbătă de furtuna tropicală va fi insula Catanduanes unde autorităţile au decretat nivelul doi de alertă, pe o scară de trei nivele, înainte ca Mitag să se îndrepte spre insula Lucon unde se află capitala Manilla.

Autorităţile din Filipine, unde o altă furtună tropicală, Hagibis, a făcut zece victime la începutul săptămânii, vor să evite un dezastru comparabil cu cel din decembrie 2006 când furtuna Durian a provocat moartea a circa 1.200 de persoane în regiunea Bicol în urma alunecărilor de teren.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici