Circa 30 de morţi în Iran şi Afganistan, în urma ninsorilor

Mai multe persoane au murit şi altele au fost date dispărute după ce un val de frig însoţit de ninsori s-a abătut asupra Iranului şi Afganistanului.

1 afișare
Imaginea articolului Circa 30 de morţi în Iran şi Afganistan, în urma ninsorilor

Circa 30 de morţi în Iran şi Afganistan, în urma ninsorilor

"Opt persoane au murit de frig, iar alte 20 în urma accidetelor rutiere", a declarat Hossein Bagheri, adăugând că "40.000 de şoferi, surprinşi de zăpadă în 18 provincii ale ţării, au fost salvaţi".

Un val de frig şi căderi de zăpadă fără precedent în ultimii peste 40 de ani au blocat numeroase drumuri naţionale.

Temperatura a scăzut foarte mult în utimele 24 de ore, atingând minus 24 de grade Celsius în Shahr-e Kord (vest) şi minus şapte grade la Teheran în timpul nopţii.

Autorităţile nu încetează să facă apel la populaţie pentru a reduce consumul de electricitate şi gaze pentru a evita întreruperile.

Gazele au fost întrerupte în anumite cartiere din Teheran timp de mai multe ore.

"Am avut de asemenea întreruperi parţiale în oraşele Sari, Ghaemshahr, Gorgan, Gonbak-Kavous, Bandar-Turkmen, Khalkhal, Meshkinshahr, Orumieh, Saghez, Shahrud, Khoramabad", situate în partea de nord a ţării, a declarat Abadollah Ghanbari, purtătorul de cuvânt al Companiei naţionale de gaze, citat de televiziunea de stat.

Decizia Guvernului de a închide şcolile luni şi marţi în regiunile din nordul Iranului ar putea fi prelungită din cauza unui nou val de frig şi a zăpezii care a pătruns în ţară prin partea de nord-vest în cursul nopţii de luni spre marţi.

Frigul şi căderile de zăpadă au afectat şi Afganistanul, unde cel puţin 19 persoane au decedat şi alte 16 au fost date dispărute în timp ce 200 de poliţişti şi zeci de civili au rămas blocaţi în urma căderilor masive de zăpadă din ultimele zile, potrivit unor surse oficiale.

În situaţia cea mai dramatică, opt membri ai unei famili au murit în noaptea de luni spre marţi într-o casă din cărămizi în regiunea Zinda Jan, din provincia Herat, a declarat şeful detaşamentului local al Crucii Roşii, Nooruddin Ahmadi.

Alte două persoane au fost ucise de o avalanşă care s-a produs în regiunea Farsi, a adăugat acesta.

În regiunea muntoasă Shindand, din sud, şase păstori au murit şi unul a fost dat dispărut, a adăugat Ahmadi, adăugând că peste 10.000 de animale au murit.

Într-o altă regiune muntoasă, Ghor, trei persoane au murit în urma unei avalanşe care le-a distrus locuinţa, iar alte cinci persoane care se aflau în trecere pe aceeaşi rută au dispărut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici