Circa 40 de persoane au murit într-un incendiu de pădure din nordul Israelului

Aproximativ 40 de persoane au murit în incendiul de pădure care a izbucnit joi în apropierea portului Haifa, din nordul Israelului, a anunţat serviciul de ambulanţă israelian.

32 afișări
Imaginea articolului Circa 40 de persoane au murit într-un incendiu de pădure din nordul Israelului

Circa 40 de persoane au murit într-un incendiu de pădure din nordul Israelului (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

"Sunt aproximativ 45 de victime, dintre care circa 40 de morţi", potrivit unui comunicat al acestui serviciu.

Conform postului public de radio, un autocar care transporta 50 de deţinuţi s-a răsturnat şi a fost cuprins de flăcări.

Postul de radio adaugă că focul a parcurs sute de hectare, iar unele părţi ale Universităţii din Haifa au fost evacuate, precum şi un kibbutz, un hotel şi închisoarea Damon, unde sunt deţinuţi palestinieni din motive de securitate sau care au fost arestaţi în Israel fără documente.

La rândul său, Universitatea din Haifa a anunţat evacuarea campusului.

După o vară lungă, Israelul se confruntă în prezent cu o toamnă neobişnuit de secetoasă şi caldă.

Potrivit serviciilor meteorologice, temperatura la Haifa a atins 31 de grade Celsius joi la prânz, cu rafale de vânt de 30 de kilometri pe oră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici