Circa 450 de morţi în urma cutremurului din Peru, potrivit unui bilanţ al ONU

Circa 450 de persoane au murit în urma cutremurului produs miercuri noapte, în Peru, potrivit unui bilanţ provizoriu al oficialilor din domeniul apărării civile şi Naţiunilor Unite, citat de Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Circa 450 de morţi în urma cutremurului din Peru, potrivit unui bilanţ al ONU

Circa 450 de morţi în urma cutremurului din Peru, potrivit unui bilanţ al ONU

Presa locală a relatat că cel puţin 2.000 de persoane au fost rănite iar 500 au fost ucise.

Echipele de intervenţie au continuat operaţiunile de salvare a unor eventuali supravieţuitori. Mai multe cadavre au fost abandonate pe străzi de locuitorii care nu au ştiut unde să le transporte. Multe dintre victime erau cetăţeni săraci şi au fost prinşi dub dărâmături după prăbuşirea locuinţelor lor.

În oraşul Pisco, unul dintre cele mai afectate în urma seismului, cel puţin 50 de cadavre au fost depuse în principala piaţă a oraşului, unde o biserică s-a prăbuşit în timpul slujbei. Recuperarea unei persoane dintre ruinele bisericii devastate a alimentat speranţele echipelor de salvare.

Sute de deţinuţi au evadat din închisoarea Tambo de Mora, din localitatea Chincha, după ce clădirea închisorii s-a prăbuşit în urma cutremurului.

"Autorităţile nu au putut face nimic. A fost foarte greu să controlezi toţi deţinuţii", a explicat Miguel Aguilar, vicepreşedinte al Autorităţii penitenciarelor din Peru.

Preşedintele Alan Garcia a vizitat mai multe oraşe afectate şi a transmis condoleanţe rudelor victimelor.

Acest cutremur a fost unul dintre cele mai grave înregistrate în Peru în ultima sută de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici