Circa 500 de imigranţi au intrat ilegal în Italia, deghizaţi în acrobaţi de circ. Traficanţii au realizat un profit de peste şapte milioane de euro

Aproximativ 500 de imigranţi au încercat să intre în Italia, deghizaţi ca acrobaţi de circ, după ce au plătit peste 15.000 de euro de persoană traficanţilor şi autorităţilor italiene, a anunţat marţi poliţia italiană, potrivit site-ului The Local.

1061 afișări
Imaginea articolului Circa 500 de imigranţi au intrat ilegal în Italia, deghizaţi în acrobaţi de circ. Traficanţii au realizat un profit de peste şapte milioane de euro

Circa 500 de imigranţi au intrat ilegal în Italia, deghizaţi în acrobaţi de circ

Imigranţii proveneau din Bangladesh, India şi Pakistan. Ei s-au dat drept acrobaţi de circ prin intermediul unei înşelătorii elaborate care a adus traficanţilor un profit de peste şapte milioane de euro, a precizat poliţia italiană din Palermo.

Fiecare imigrant a plătit 15.000 de euro în schimbul unui permis de muncă fals eliberat de angajaţi ai autorităţilor regionale din Sicilia, sumă din care 2.000-3.000 de euro au fost direcţionaţi către patronii de circ, informează publicaţia Palermo Today.

Poliţia a reţinut 41 de persoane, inclusiv angajaţi din domeniul public şi persoane cu legături în industria naţională şi internaţională de circ.

Impostorii au reuşit să exploateze o prevedere din legea imigraţiei italiene care garantează pemise de muncă lucrătorilor din sectorul de divertisment, fie că este vorba despre circuri naţionale sau internaţionale sau personal care lucrează în teatre şi filarmonici.

Permisele ofereau imigranţilor din statele non-UE posibilitatea să obţină viză de şedere în Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici