Circa 500 de maşini, incendiate în Franţa în noaptea de luni spre marţi

Circa 500 de vehicule au fost incendiate în Franţa în noaptea de luni spre marţi, înainte de sărbătorirea Zilei Naţionale, potrivit unui bilanţ final întocmit de Ministerul de Interne.

48 afișări
Imaginea articolului Circa 500 de maşini, incendiate în Franţa în noaptea de luni spre marţi

Circa 500 de maşini, incendiate în Franţa în noaptea de luni spre marţi (Imagine arhivă: Mediafax Foto/AFP)

Acest comunicat nu oferă nici un element de comparaţie cu statisticile anului precedent.

"Deplâng (...) această tradiţie nesănătoasă care s-a instaurat la fiecare sfârşit de săptămână înainte de 14 iulie, circa 500 de maşini fiind incendiate în acea noapte", a precizat ministrul de Interne Brice Hortefeux.

Numărul maşinilor incendiate în noaptea de 13 spre 14 iulie este "mai mare" decât cel din 2008, potrivit surselor din cadrul poliţiei, care au refuzat să dezvăluie cifra exactă.

Marţi dimineaţă, poliţia înştiinţase că 317 de maşini fuseseră arse în timpul nopţii, faţă de 297 în aceeaşi perioadă a anului 2008, înregistrându-se asftel o creştere de 6,73 la sută.

Aceste violenţe au devenit obişnuite în Franţa, în special în marile oraşe unde tinerii din suburbiile defavorizate îşi exprimă frustrările în acea zi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici