Cobra egipteană scăpată de la Bronx Zoo din New York a fost găsită

Cobra egipteană scăpată vinerea trecută de la grădina zoologică din Bronx, New York şi care a devenit vedetă locală peste noapte a fost găsită de una din echipele de căutare, în apropiere de parc.

137 afișări
Imaginea articolului Cobra egipteană scăpată de la Bronx Zoo din New York a fost găsită

Cobra egipteană scăpată de la Bronx Zoo din New York a fost găsită (Imagine: www.livescience.com)

Jim Breheny, directorul grădinii zoologice, a precizat că reptila numită de presă Cobra-dini a fost găsită joi dimineaţă şi că, în câteva zile, secţiunea de reptile a grădinii zoologice va fi redeschisă pentru public.

Reprezentanţii Bronx Zoo au anunţat găsirea cobrei şi pe pagina de Twitter a instituţiei, precizând că "răbdarea a fost o strategie câştigătoare". Aceştia au prezentat şi o poză a cobrei, în spaţiul în care a fost găsită de echipa de căutare.

Breheny le-a mulţumit angajaţilor grădinii zoologice pentru voinţa şi profesionalismul lor, apreciind şi susţinerea publicului şi a mass-media.

Cobra-dini a scăpat, în urmă cu şase zile, din Bronx Zoo şi a devenit o mică celebritate la New York, fotoreporteri înarmaţi cu camere petrecând ore în şir căutând şarpele în apropierea grădinii zoologice.

Reptila - care poate ucide un om în doar 15 minute, iar un elefant în aproximativ trei ore - a scăpat din grădina zoologică din Bronx vinerea trecută. Oficialii grădinii zoologice au spus că şarpele este o femelă ajunsă la adolescenţă, măsurând aproximativ o jumătate de metru şi că era improbabil să se fi depărtat foarte mult de "casă".

Zoo-ul a închis locuinţele celorlalte reptile, până la găsirea cobrei.

Directorul grădinii zoologice a spus că, pentru a înţelege situaţia, trebuie înţeleşi şerpii. El a explicat că reptila, asemănătoare cu cea despre care se spune că a fost folosită de Cleopatra pentru a se sinucide, s-a ascuns într-un spaţiu închis, pentru a se simţi în siguranţă.

Oficialul a mai spus că, odată ce i se face foame sau sete, cobra va începe să dea târcoale clădirii grădinii zoologice, lucru care s-a şi întâmplat.

El a subliniat că natura retrasă a cobrei nu o face un pericol major pentru public şi că vremea rece din New York, unde au fost anunţate minus două grade Celsius, a împiedicat reptila să se aventureze în spaţii deschise.

Şarpele a ajuns o mică celebritate în metropola americană, unde a fost numit "Cobra-dini" de către tabloide.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici