Cod portocaliu de ninsoare şi ger şi în Bulgaria

O avertizare cod portocaliu de ninsoare şi ger a fost emisă pentru aproape tot teritoriul Bulgariei, unde sunt semnalate ninsori abundente încă de la începutul săptămânii, conform Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie din Bulgaria, relatează Novinite.com.

282 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de ninsoare şi ger şi în Bulgaria

Cod portocaliu de ninsoare şi ger şi în Bulgaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avertizarea este valabilă pentru aproape tot teritoriul Bulgariei, cu excepţia a cinci regiuni, potrivit Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie din Bulgaria. Acest cod înseamnă că sunt aşteptate condiţii meteo extreme cu risc crescut de victime şi răniţi.

Drumurile sunt practicabile în condiţii de iarnă, exist riscul de derapaj din cauza zăpezii şi a gheţii. Drumul dintre Sofia şi Kiustendil (vest) este închis din cauza unei avalanşe.

Vehiculele de peste zece tone nu au voie să circule în mai multe trecători din zonele muntoase.

După o serie de inundaţii produse în zona de sud a Bulgariei care au provocat moartea mai multor persoane, municipalităţile Harmanli, Svilengrad şi Liubimeţ se află încă în stare de urgenţă.

Armata aprovizionează cu apă potabilă satele aflate pe malurile râului Mariţa din vecinătatea oraşului Svilengrad, iar digurile acestui râu sunt în reconstrucţie.

În capitala ţării, traficul se desfăşoară cu dificultate, fiind semnalate o serie de blocaje rutiere.

Aeroportul internaţional din Sofia este operaţional însă sunt semnalate întârzieri ale curselor aeriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici