Columbia: Mai mulţi candidaţi la alegerile locale, ucişi înaintea alegerilor

Doi candidaţi la alegerile locale de duminică din Columbia au fost împuşcaţi mortal, cel mai probabil de gherilele de stânga, în timp ce îşi desfăşurau campania electorală într-un sat, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Columbia: Mai mulţi candidaţi la alegerile locale, ucişi înaintea alegerilor

Columbia: Mai mulţi candidaţi la alegerile locale, ucişi înaintea alegerilor

În total, cel puţin 21 de candidaţi la funcţii de guvernatori, primari şi membri ai adunărilor locale au fost ucişi în timpul campaniei electorale pentru alegerile care se vor desfăşura duminică.

Numărul exact al persoanelor ucise diferă, în funcţie de datele furnizate de Guvern şi de observatorii acestui scrutin.

Preşedintele Alvaro Uribe atribuie majoritatea violenţelor Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia, cunoscute sub denumirea de FARC, cel mai mare grup de rebeli.

Mai multe persoane înarmate au deschis focul asupra unui candidat la un post de primar, Gratiniano Murcia, şi asupra unei alte persoane, care candida pentru un post în adunarea locală, Carmen Liliana Polania, după ce aceştia au ieşit de la o reuniune în provincia Caqueta, bastion tradiţional al rebelilor de stânga.

"Poliţia i-a îndemnat că nu meargă în acea zonă", a declarat ministrul de Interne, Carlos Holguin, pentru postul de radio local. "O serie de anchete sunt încă în desfăşurare, însă credem că este vorba de FARC", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici