COMENTARIU Lelia Munteanu | “Orice acţiune militară are un scop. Asta n-are nici unul”

Cred fără rezerve că blocul al-Jalaa (“Strălucirea”) din Gaza (până la etajul V – birouri, de la etajul V - locuinţe, iar la ultimele etaje – sediile corespondenţilor de la Associated Press şi al-Jazeera) a fost bombardat ca să reducă la tăcere jurnaliştii care acoperă la faţa locului ofensiva Israelului.

2560 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu | “Orice acţiune militară are un scop. Asta n-are nici unul”

FOTO: Fares Akram de la AP cu fumul de pe ruinele clădirii al-Jalaa („Strălucirii”) în plan îndepărtat

Conform procedurii, li s-a dat o oră ca să evacueze clădirea. Insuficient ca să-şi poată căra toată aparatura dintr-o clădire cu un singur lift. Se rugau pentru o păsuire de un sfert de oră în plus când s-a declanşat atacul.

(Asta s-a întâmplat ieri. Vineri, un alt atac aerian, la marginea de nord a Gazei distrusese ferma părinţilor lui Fares Akram de la AP).

Cei de la AP (foto: Akram cu fumul de pe ruinele Strălucirii în plan îndepărtat), şi cei de la al-Jazeera vor transmite în continuare de la faţa locului. Le va fi mult mai greu, vor fi şi mai puţin în siguranţă decât până ieri. Sunt corespondenţi de război şi asta e misiunea lor. Dezastrul care s-a abătut asupra populaţiei civile din Gaza nu poate şi nu trebuie ascuns.

Şi civilii din Israel suferă. Nici durerea lor nu trebuie ascunsă.

Şi unii şi ceilalţi vor mai suferi încă, fiindcă - atâta vreme cât problema israeliano-palestiniană nu-şi va găsi o soluţie – acestor confruntări le vor urma altele.

A rezumat situaţia perfect basarabeanul Avigdor Lieberman, liderul  partidului Israel Beytenu („Israel - Casa Noastră”) şi, între altele, fost ministru al Apărării: “Orice acţiune militară are un scop. Asta n-are nici unul”.   

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici