Comerţul cu armament a scăpat de sub control

Comerţul cu armament "a scăpat de sub control" şi afectează încercările la nivel global de a combate sărăcia, potrivit unui raport al Agenţiei Internaţionale umanitare Oxfam, relatează postul Sky News.

39 afișări
Imaginea articolului Comerţul cu armament a scăpat de sub control

Comerţul cu armament a scăpat de sub control

Agenţia Oxfam mai observă că ţările în curs de dezvoltare nu vor atinge obiectivele fundamentale în privinţa dezvoltării umane din cauza comerţului "iresponsabil" cu armament.

Potrivit raportului "Doborârea obiectivelor de dezvoltare ale acestui mileniu", comerţul cu armament are consecinţe negative pe termen lung în ceea ce priveşte alimentarea conflictelor.

Organziaţia precizează că unele guverne îşi sporesc datoriile naţionale cumpărând armament, diminuând pe de altă parte suma de bani destinată luptei împotriva sărăciei.

Aceasta mai spune că transparenţa privind transferul de armament ar putea conduce la corupţie. Oxfam a cerut ca Tratatul privind comerţul cu armament, care este discutat în prezent la Naţiunile Unite, să includă şi o prevedere prin care ţările să suspende transferul de armament dacă ar risca să compromită progresul respectivului stat.

Obiectivele de dezvoltare ale mileniului (MDG) au fost convenite în 2000, astfel încât ţinta internaţională privind dezvoltarea umană să fie îndeplinită până în 2015. Raportul Oxfam menţionează că două treimi dintre ţările care nu vor respecta termenul sunt în conflict.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici