Companiile Air France şi Airbus, nevinovate în procesul privind accidentul soldat cu 228 de morţi

Companiile Air France şi Airbus au fost găsite nevinovate în procesul privind accidentul aviatic din 2009, soldat cu 228 de decese, potrivit Sky News.

1245 afișări
Imaginea articolului Companiile Air France şi Airbus, nevinovate în procesul privind accidentul soldat cu 228 de morţi

Companiile Air France şi Airbus, nevinovate în procesul privind accidentul soldat cu 228 de morţi

Decizia a fost pronunţată luni de un tribunal francez. Air France şi Airbus au fost judecate într-un dosar de omor involuntar în cazul prăbuşirii zborului 447 în 2009, în care au murit 228 de persoane.

Procesul a ţinut două luni, iar judecătorul a stabilit că nu există suficiente dovezi privind o legătură directă între deciziile companiilor şi accident.

În iunie, 2009, avionul Airbus A330 călătorea de la Rio de Janeiro la Paris şi s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic în timpul unei furtuni. S-a stabilit că gheaţa a dezactivat câteva sisteme ceea ce a dus la deconectarea pilotului automat.

Victimele sunt cetăţeni din 33 de ţări. Air France a despăgubit familiile celor decedaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici