Comuniştii moldoveni, acuzaţi de opoziţie că au orchestrat violenţele de marţi

Liderii opoziţiei din R.Moldova au acuzat autorităţile duminică, la mitingul de protest organizat în centrul capitalei, că au orchestrat violenţele de marţi de la Parlament şi preşedinţie, susţinând că au dovezi în acest sens, potrivit presei moldoveneşti.

12 afișări
Imaginea articolului Comuniştii moldoveni, acuzaţi de opoziţie că au orchestrat violenţele de marţi

Comuniştii moldoveni, acuzaţi de opoziţie că au orchestrat violenţele de marţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele Partidului Liberal şi primarul capitalei Chişinău, a îndemnat mulţimea să respecte un minut de reculegere în memoria lui Valeriu Boboc, tânărul în vârstă de 23 de ani care a murit la secţia de poliţie. "Tinerii din (Republica) Moldova s-au săturat de comunism. Ei vor un viitor european. Comunitatea internaţională are cunoştinţă deja despre crimele comuniştilor din aceste zile", a denunţat el, citat de Unimedia.md.

Preşedintele Alianţei Moldova Noastră (AMN), Serafim Urechean, a afirmat însă că opoziţia are dovezi care demonstrează că "serviciile secrete au fost implicate în organizarea provocărilor din 7 aprilie".

"Adevăraţii organizatori ai loviturii de stat sunt de fapt comuniştii, care s-au speriat de rezultatele adevărate ale alegerilor, cu scopul de a distrage atenţia de la crimele acestei guvernări care a transformat R.Moldova în cea mai săracă ţară din Europa", a declarat Urechean, citat de ediţia electronică a publicaţiei Jurnal de Chişinău. El a denunţat şi Comisia Electorală Centrală, pe care o consideră "complicele puterii", deoarece pe listele electorale au "votat persoane decedate".

La rândul său, preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a susţinut declaraţiile lui Urechean, afirmând că a "încercat să oprească mulţimea să arunce cu pietre". "Acolo (în piaţă) am văzut provocatorii, care incitau mulţimea la acţiuni violente", a adăugat el.

"Comuniştii au ars clădirile Parlamentului şi preşedinţiei aşa cum Hitler a dat foc Bundestagului, punând totul pe seama opoziţiei. Toţi provocatorii au fost ghidaţi de serviciile secrete de la Chişinău", a declarat şi prim-vicepreşedintele PLDM, Alexandrul Tănase.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici