Condamnat la moarte în Japonia. Un bărbat a fost executat la 14 ani de la atacul care a şocat ţara

Japonia a executat marţi un bărbat condamnat pentru uciderea a şapte persoane în 2008 într-un atac cu camionul şi apoi înjunghiere în popularul cartier de electronice Akihabara din Tokyo, a anunţat Ministerul Justiţiei.

2709 afișări
Imaginea articolului Condamnat la moarte în Japonia. Un bărbat a fost executat la 14 ani de la atacul care a şocat ţara

Ministrul justiţiei, Yoshihisa Furukawa, a declarat că Tomohiro Kato a întreprins o "pregătire meticuloasă" pentru atac şi a dat dovadă de o "intenţie puternică de a ucide".

"Sentinţa de condamnare la moarte în acest caz a fost finalizată în urma unor suficiente deliberări în instanţă", a declarat el reporterilor, relatează France 24

"Pe baza acestui fapt, am aprobat execuţia după o examinare extrem de amănunţită".

Kato a pornit la înjunghiere pe 8 iunie 2008, declarând poliţiei: "Am venit în Akihabara pentru a ucide oameni. Nu a contat pe cine aş fi ucis".

A fost arestat la faţa locului la scurt timp după atacurile în care a intrat cu un camion închiriat de două tone într-o mulţime de pietoni înainte de a coborî şi de a înjunghia la întâmplare oameni.

"Acesta este un caz foarte dureros care a dus la consecinţe extrem de grave şi a şocat societatea", a declarat Furukawa marţi.

Fiu al unui bancher, Kato a crescut în prefectura Aomori, în nordul Japoniei, unde a absolvit un liceu de top. A picat examenele de admitere la universitate şi în cele din urmă s-a pregătit ca mecanic auto, potrivit rapoartelor.

Procurorii au declarat că încrederea în sine a lui Kato s-a prăbuşit după ce o femeie cu care discuta online a încetat brusc să-i mai trimită e-mailuri după ce i-a trimis o fotografie cu el însuşi.

Furia sa împotriva publicului larg a crescut atunci când comentariile sale de pe un panou de anunţuri de pe internet, inclusiv planurile sale de a ucide, nu au fost întâmpinate cu nicio reacţie, au declarat procurorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici