Condiţiile meteorologice nefavorabile de vineri au îngreunat căutările avionului dispărut

Condiţiile meteorologice nefavorabile de vineri, din regiunea în care se concentrează căutările avionului Airbus aparţinând Air France, au îngreunat vizualizarea fragmentelor de avion de către forţele aeriene braziliene, a anunţat un purtător de cuvânt.

33 afișări
Imaginea articolului Condiţiile meteorologice nefavorabile de vineri au îngreunat căutările avionului dispărut

Condiţiile meteorologice nefavorabile de vineri au îngreunat căutările avionului dispărut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Generalul Ramon Cardoso a declarat că "vizibilitatea este redusă" în largul coastelor insulei Fernando de Noronha "din cauza ploii" şi că "zboruri de recunoaştere sunt realizate în alte cinci zone unde condiţiile meteorologice sunt mai bune".

"Nu există nicio noutate. Vizibilitatea este redusă şi am ales cinci zone pentru a efectua (misiuni de) recunoaştere aeriană, unde vizibilitatea este mai bună", a declarat generalul într-o conferinţă.

Acesta a precizat că "perimetrul cercetărilor" a fost "extins" deoarece curenţii marini şi rafalele de vânt deplasează resturile.

Trei nave ale Marinei se află în regiune, la aproximativ 1.000 de kilometri în largul coastelor, pentru a proceda la pescuirea resturilor care trebuie transportate ulterior pentru a fi analizate la Recife, capitala statului Pernambouc, pe coasta de nord-est.

Armata a recunoscut joi seara că resturile culese cu câteva ore înainte nu aparţineau avionului Airbus care a efectuat cursa AF 447 pe ruta Rio-Paris şi care a dispărut deasupra Atlanticului cu 228 de persoane la bord, în noaptea de duminică spre luni. Misterul continuă să persiste, după cinci zile de la această tragedie.

"Nu efectuăm operaţiuni în legătură cu cauzele accidentului", a declarat generalul, care a subliniat că armata braziliană a aerului se concentra asupra căutării urmelor avionului.

Un mic grup de familii ale victimelor aeronavei Airbus aparţinând Air France a sosit vineri dimineaţa la Recife, de la Rio, pentru a observa căutările mai îndeaproape.

"Am adus un pilot care a paritcipat la căutările vizuale ale resturilor pentru ca acesta să explice familiilor cum se desfăşoară acestea", a declarat generalul Cardoso. Echipele îşi vor concentra cercetările, începând de vineri, asupra pescuirii resturilor reperate în timpul ultimelor zile în largul insulei Fernando de Noronha şi nu asupra căutării de supravieţuitori, potrivit acestuia.

"Familiile nu vor merge pe Fernando de Noronha, ci se întorc în această seară la Rio. Le vom explica dificultăţile de vizualizare. Trebuie avioane şi echipe speciale", a precizat generalul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici