Conferinţa de la Paris a generat angajamente de aproape un miliard de euro pentru Ucraina

Conferinţa pe tema Rezilienţei şi Reconstrucţiei Ucrainei, organizată marţi la Paris, a generat angajamente internaţionale de aproape un miliard de euro pentru asistenţă umanitară destinată poporului ucrainean pe durata iernii, anunţă ministrul francez de Externe, Catherine Colonna.

161 afișări
Imaginea articolului Conferinţa de la Paris a generat angajamente de aproape un miliard de euro pentru Ucraina

Franţa a organizat marţi Conferinţa pe tema Rezilienţei şi Reconstrucţiei Ucrainei, care s-a axat pe asistenţa destinată populaţiei civile pe durata iernii şi pe planurile internaţionale de reconstrucţie post-conflict.

Catherine Colonna, ministrul francez de Externe, a declarat că au fost generate angajamente de aproape un miliard de euro pentru asistenţa destinată populaţiei ucrainene pe durata iernii. Din această sumă, 415 milioane de euro vor fi alocate sectorului energetic, afectat grav de bombardamentele ruse, iar 25 de milioane de euro sunt destinate remerierii reţelei de apă potabilă.

Pentru alimente vor fi alocate 38 de milioane de euro, 22 de milioane de euro vor merge la transporturi, iar 17 milioane la servicii medicale, a precizat Catherine Colonna, potrivit cotidianului Le Monde. Deocamdată, nu au fost repartizate toate fondurile colectate. Conferinţa de la Paris continuă pe tema asistenţei pentru reconstrucţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici