Conflictele din Bangkok s-au soldat cu doi morţi şi 113 răniţi - GALERIE FOTO

Confruntările de luni din Bangkok, dintre "cămăşile roşii" şi armata thailandeză, s-au soldat cu doi morţi şi 113 răniţi, dintre care 44 se aflau încă spitalizaţi marţi dimineaţă, potrivit serviciilor de urgenţă.

13 afișări
Imaginea articolului Conflictele din Bangkok s-au soldat cu doi morţi şi 113 răniţi - GALERIE FOTO

Conflictele de luni din Bangkok s-au soldat cu doi morţi şi 113 răniţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Sâmbătă, "cămăşile roşii" provocaseră anularea unui summit asiatic în staţiunea balneară Pattaya, luând cu asalt hotelul unde se desfăşura, obligându-i pe lideri să fugă cu elicopterul din clădire. Tensiunile s-au intensificat duminică după arestarea liderului manifestanţilor de la Pattaya, Arisman Pongreungrong.

Prim-ministrul Abhisit Vejjajiva a decretat stare de urgenţă pentru că s-a confruntat de mai multe săptămâni cu manifestaţii ale "cămăşilor roşii", aşa cum sunt supranumiţi susţinătorii fostului premier în exil Thaksin Shinawatra. Ei îi solicită demisia şi organizarea de alegeri anticipate.

Armata thailandeză a folosit luni gaze lacrimogene şi a tras focuri în aer pentru a dispersa manifestanţii antiguvernamentali care nu au respectat măsură de excepţie impusă cu o zi înainte şi au ocupat o intersecţie strategică din Bangkok.

Manifestanţii antiguvernamentali care erau încercuiţi începând de luni seară de importante forţe de securitate, în apropiere de sediul puterii în Bangkok, au început să se disperseze marţi dimineaţă, la ordinul liderilor lor.

Autorităţile au chemat zeci de autobuze în apropiere de sediul Guvernului. "Dacă vreţi să mergeţi acasă, v-am adus autobuze şi vă garantăm o călătorie în completă siguranţă", a declarat poliţia către manifestanţi, prin intermediul megafoanelor.

Citeşte şi:

Manifestanţii încep să se disperseze

Zeci de răniţi în urma unei intervenţii a armatei

Liderii prezenţi la summitul asiatic din Thailanda, evacuaţi cu elicoptere

Manifestaţii de amploare la Bankok, în timp ce Guvernul a decretat starea de urgenţă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici