Conflictul din Nagorno-Karabakh. Luptele s-au intensificat între Azerbaidjan şi forţele armene: cel puţin 29 de persoane au fost ucise luni

  • Luptele s-au intensificat, luni, între Azerbaidjan şi enclava sa montană armeană din Nagorno-Karabakh, iar cel puţin 29 de persoane au fost ucise în a doua zi de ciocniri.
  • Cele două părţi au lansat atacuri cu rachete şi artilerie.
1295 afișări
Imaginea articolului Conflictul din Nagorno-Karabakh. Luptele s-au intensificat între Azerbaidjan şi forţele armene: cel puţin 29 de persoane au fost ucise luni

Orice mişcare către un "război total" ar putea atrage marile puteri regionale Rusia şi Turcia. Moscova are o alianţă de apărare cu Armenia, care oferă sprijin vital enclavei şi reprezintă uşa către lumea exterioară, în timp ce Ankara îşi susţine propriile interese etnice din Azerbaidjan.

„Nu am văzut aşa ceva de la războiul din anii '90. Luptele se desfăşoară de-a lungul tuturor secţiunilor frontului ", a declarat Olesya Vartanyan, analist senior pentru regiunea Caucazului de Sud la Crisis Group.

Oficialii din Nagorno-Karabakh au declarat că 27 dintre soldaţii săi au fost ucişi luni în luptă cu forţele azere, după ce au declarat că 31 dintre militarii săi au fost ucişi duminică şi aproximativ 200 de răniţi.

Nagorno-Karabakh a mai spus că a recuperat un teritoriul pierdut duminică.

Procuratura generală din Azerbaidjan a declarat că doi civili azeri au fost ucişi luni, după ce cinci au fost ucişi duminică şi 30 au fost răniţi. Nu au existat informaţii oficiale despre pierderile militare azere.

Conflictul a lovit şi economic

Lira turcă a înregistrat o scădere în raport cu dolarul american, euro şi lira sterlină, pe fondul îngrijorărilor că Turcia s-ar putea implica mai mult înconflict. Moneda este deja grav afectată. Acesta şi-a pierdut jumătate din valoare în mai puţin de trei ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici