Conflictul din Sudan: armata susţine că a ocupat sediile posturilor naţionale de radio şi televiziune

Armata Sudanului susţine că a preluat controlul asupra sediilor posturilor naţionale de radio şi televiziune. Anterior, acestea au fost controlate de Forţele paramilitare de sprijin rapid (RSF) cu care armata este în conflict.

456 afișări
Imaginea articolului Conflictul din Sudan: armata susţine că a ocupat sediile posturilor naţionale de radio şi televiziune

Conflictul din Sudan: armata susţine că a ocupat sediile posturilor naţionale de radio şi televiziune

Anunţul a fost făcut marţi, potrivit Reuters. Clădirile se află în Omdurman, o zonă de la periferia capitalei Sudanului, Khartoum.

RSF nu a comentat informaţia.

Războiul dintre armata Sudanului şi RSF a izbucnit la mijlocul lunii aprilie 2023, din cauza tensiunilor legate de planul de tranziţie către guvernarea civilă. Cele două facţiuni au organizat o lovitură de stat în 2021, dar ulterior au intrat în conflict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici