Consilier la 92 de ani: Mihail Kalaşnikov acceptă să devină consilierul lui Dmitri Rogozin

Mihail Kalaşnikov, părintele legendarei arme ruseşti, a fost de acord, marţi, să devină consilierul lui Dmitri Rogozin, noul vicepremier rus pentru industria apărării, la vârsta de 92 de ani.

404 afișări
Imaginea articolului Consilier la 92 de ani: Mihail Kalaşnikov acceptă să devină consilierul lui Dmitri Rogozin

Mihail Kalasnikov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kalaşnikov a acceptat oferta pe care Rogozin i-a făcut-o în timpul vizitei la fabrica Ijmaş din oraşul de pe Volga Ijevsk, unde sunt produse mitralierele Kalaşnikov, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

"Am o cerere personală pentru dumneavoastră - să deveniţi consilierul meu", a declarat Rogozin, care înainte de a fi numit vicepremier a fost trimisul Rusiei la NATO. "Voi avea un singur consilier în Rusia, iar acesta va fi Kalaşnikov", a declarat el.

În septembrie 2011, şeful Statului Major rus Nikolai Makarov a declarat că Ministerul Apărării a încetat să mai cumpere arme AK-47 din cauza stocurilor prea mari, afirmând că acestea vor fi înlocuite cu modele noi de arme mai mici şi mai uşoare.

AK-74 este cea mai utilizată şi cea mai cunoscută armă din lume, fiind folosită de 50 de armate şi numeroase mişcări de gherilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici