Consilierii lui Sarkozy plănuiesc o relansare a imaginii prezidenţiale

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, criticat pentru temperamentul şi stilul său extravagant, îşi va schimba imaginea pentru a o face mai "prezidenţială", pregătindu-se pentru o săptămână la Castelul Windsor cu soţia sa, ca oaspeţi ai reginei Marii Britanii, relatează Sunday Times în ediţia online.

9 afișări
Imaginea articolului Consilierii lui Sarkozy plănuiesc o relansare a imaginii prezidenţiale

Consilierii lui Sarkozy plănuiesc o relansare a imaginii prezidenţiale

Consilierii i-au recomandat lui Sarkozy să îşi schimbe obiceiurile pentru a recâştiga simpatia publicului. Acest lucru presupune în special să renunţe la verificarea mesajelor scrise în timpul întâlnirilor oficiale, să nu se lanseze în dispute cu cetăţenii şi să nu răspundă jurnaliştilor în timp ce face jogging.

"Hiper-preşedintelui" i s-a cerut de asemenea să elimine detaliile privind viaţa sa privată, fiind criticat pentru expunerea idilei sale cu Carla Bruni, cu care s-a căsătorit luna trecută.

"A petrecut prea mult timp fiind văzut în timp ce făcea alte lucruri decât să fie preşedinte", a declarat un consilier. "De acum înainte va fi văzut făcând lucrurile pentru care a fost ales", a adăugat acesta.

Sarkozy, în vârstă de 53 de ani, care a fost ales în urmă cu aproape un an, promiţând să modernizeze Franţa prin reforme sociale şi economice, era cotat drept cel mai popular preşedinte de la Charles de Gaulle până în prezent. El şi-a văzut însă popularitatea scăzând mai degrabă din cauza atitudinii personale decât a politicilor sale.

Relansarea imaginii preşedintelui a devenit cu atât mai inportantă după pierderea alegerilor locale în oraşe importante, care ar urma să fie dominate de opoziţia socialistă. "Rezultatul slab al alegerilor nu este o reacţie împotriva Guvernului, ci împotriva stilului prezidenţial al lui Nicolas Sarkozy", a declarat Nicolas Baverez, economist şi istoric.

Sarkozy părea să fie conştient de nevoia de a-şi schimba stilul săptămâna trecută când, referindu-se la posibilitatea pierderii alegerilor locale, a declarat: "Cetăţenii se vor fi exprimat. Voi lua desigur în calcul ceea ce exprimă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici