Consiliul de Securitate al ONU se întâlneşte de urgenţă după ce Phenianul a anunţat un test nuclear

Consiliul de Securitate al ONU preconizează să se reunească de urgenţă, miercuri, pentru a discuta despre ultimul test nuclear anunţat de către Coreea de Nord, au declarat trei diplomaţi din cadrul organismului pentru Reuters.

1662 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU se întâlneşte de urgenţă după ce Phenianul a anunţat un test nuclear

Consiliul de Securitate al ONU se întâlneşte de urgenţă după ce Phenianul a anunţat un test nuclear

Reuniunea urmează să aibă loc cel mai probabil miercuri, la ora locală 11.00 (18.00, ora României), au declarat diplomaţii pentru Reuters sub protecţia anonimatului. Un diplomat a spus că cel mai probabil întâlnirea va fi ţinută cu uşile închise.

Statele Unite şi Japonia au cerut împreună reuniunea de urgenţă, a declarat alt diplomat din cadrul Consilului.

Era neclar imediat ce eventuale măsuri ar putea să adopte cei 15 membri ai Consiliului ca răspuns faţă de anunţul Coreei de Nord potrivit căruia a efectuat al patrulea test nuclear.

Consiliul de Securitate al ONU a impus sancţiuni Phenianului din cauza programelor sale în domeniul înarmării nucleare, după ce nord-coreeni au testat primul dispozitiv atomic în 2006.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici