Contul de X (Twitter) al lui Donald Trump ar putea fi percheziţionat. Fostul preşedinte ar putea avea o duzină de acuzaţii care îl pot băga la închisoare

  • Donald Trump ar putea fi acuzat pentru o tentativă de complot pentru anularea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2020.
  • Un avocat special, Jack Smith, a obţinut un mandat de percheziţie pentru contul de X (Twitter) al fostului preşedinte.
  • Mike Pence nu exclude să se înfăţişeze ca martor în procesul de judecare al fostului său şef.
313 afișări
Imaginea articolului Contul de X (Twitter) al lui Donald Trump ar putea fi percheziţionat. Fostul preşedinte ar putea avea o duzină de acuzaţii care îl pot băga la închisoare

Un procuror districtual din comitatul Fulton, Fani Willis, vrea să solicite noi acuzaţii pentru fostul preşedinte american, Donald Trump. 

Printre noile acuzaţii ar fi inclusă cea privind intenţia fostului preşedinte de a anula rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020, din statul american Georgia. 

Dosarul procurorului ar putea cuprinde acuzaţii pentru mai mulţi inculpaţi, adică persoanele apropiate preşedintelui ce ar fi făcut presiuni asupra electorilor din Georgia, potrivit CNN

Potrivit rezumatului zilei de pe The Guardian, un avocat special, Jack Smith, a obţinut un mandat de percheziţie pentru contul de X (Twitter) al fostului preşedinte, iar platforma de socializare a amânat respectarea mandatului, a arătat un dosar al instanţei de miercuri. 

O notă internă din campania Trump din 2020 descrie în detaliu complotul lui Donald Trump şi al avocaţilor săi de a submina rezultatele alegerilor în şase state. Vicepreşedintele de atunci, Mike Pence, ar fi fost şi el imălicat. Nota descrie un plan în trei direcţii pentru a împiedica Congresul să certifice victoria lui Joe Biden pe 6 ianuarie 2021.

Potrivit Reuters,  fostul vicepreşedinte republican Mike Pence nu a exclus duminică să fie martor la acuzarea fostului său şef Donald Trump dacă va merge în judecată, sub acuzaţia de orchestrare al unui complot pentru a încerca să-şi respingă înfrângerea din 2020 prin anularea alegerilor prezidentiale.

Întrebat duminică la emisiunea „Face the Nation” de la CBS dacă ar fi martor împotriva lui Trump în cazul în care va fi judecat, Pence a spus că „nu are niciun plan” să depună mărturie, dar nu a exclus această variantă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici