Coreea de Nord, acuzată pentru producerea exploziei din zona demilitarizată

Coreea de Nord este responsabilă de producerea exploziei în care au fost răniţi doi militari, săptămâna trecută, în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, potrivit Naţiunilor Unite şi a autorităţilor din Seul, informează site-ul agenţiei de presă germane DPA.

439 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord, acuzată pentru producerea exploziei din zona demilitarizată

Coreea de Nord, acuzată pentru producerea exploziei din zona demilitarizată

Dovezile prevelate de la faţa locului în care a avut loc explozia, printre care şi explozibile TNT, au indicat implicarea conducerii de la Phenian (capitala Coreei de Nord), a precizat şeful investigaţiei militare desfăşurate în cazul exploziei produse săptămâna trecută.

"Explozibilele provin, în mod clar, din cutii explozibile din lemn pe care armata Coreei de Nord le utilizează", a declarat generalul Ahn Young Ho, şeful investigaţiei militare desfăşurate de Coreea de Sud.

Potrivit Comandamentului Misiunilor Naţiunilor Unite, Coreea de Nord a încălcat armistiţiul dintre cele două state prin plasarea unor cutii explozive pe o rută de supraveghere cunoscută", utilizată de trupele Coreei de Sud.

Explozia a avut loc în apropiere de localitatea Paju, situată lângă frontiera nord-coreeană şi la aproximativ 50 de kilometri nord de capitala sud-coreeană Seul. Cei doi militari au suferit răni la nivelul picioarelor.

Potrivit generalului Ahn Young Ho, explozia de săptămâna trecută ar fi prima produsă în zona respectivă din 1960 până în prezent. El a mai precizat că a fost propusă o întâlnire a generalilor săptămâna viitoare de Comandamentul Misiunilor Naţiunilor Unite cu ocazia incidentului de a cărui producere este responsabilă Coreea de Nord.

Săptămâna trecută, autorităţile din Coreea de Sud au declarat că, cel mai probabil, Coreea de Nord nu are vreo implicare în producerea exploziei.

Zona demilitarizată (DMZ) desparte cele două state de la sfârşitul războiului din 1953.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici