VIDEO | Momentul în care Coreea de Nord aruncă în aer biroul comun de legătură cu Coreea de Sud

  • Armata Coreei de Nord ameninţă că este gata să intre în zona de graniţă demilitarizată cu Coreea de Sud.
  • Sora lui Kim-Jong-un a dat ordin armatei să se pregătească: „Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”
  • Drept răspuns, ministrul sud-coreean al Apărării a precizat că sunt în alertă.
20675 afișări
UPDATE. Coreea de Nord a aruncat în aer biroul comun de legătură cu Coreea de Sud, aflat aproape de graniţa dintre cele două ţări. Informaţia a fost transmisă de către oficialii sud-coreeni, marţi dimineaţa, conform BBC
 
Sora liderul coreean, Kim Yo-jong anunţase acum două zile că vrea demolarea biroului într-un „mod tragic”. 
 
Armata nord-coreeană vrea să ocupe zona demilitarizată de la graniţa cu Coreea de Sud, conform bbc.com
 
Sora liderului nord-coreean, Kim Yo-jong, a declarat zilele trecute că a cerut armatei să se pregătească. „Simt că este momentul să ne rupem de autorităţile sud-coreene. (...) Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”, aceasta.  Liderul militar a confirmat, marţi, precizând că „studiază planul de acţiune” pentru ca armata să fie trimisă în zonele demilitarizate.
 
În replică, ministrul sud-coreean al Apărării a precizat, marţi dimineaţa, faptul că activitatea militară din Coreea de Nord este atent supravegheată cu sprijinul Statelor Unite. 
 
Tensiunile dintre cele două ţări în zona graniţei există deja de mult timp. Zona demilitarizată este o porţiune de teren de-a lungul graniţei dintre cele două ţări, instituită în timpul războiului coreean, în anii 1950. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici