Coreea de Nord consideră că extinderea sancţiunilor de către SUA reprezintă un act ostil

Extinderea recentă a sancţiunilor impuse de Statele Unite împotriva Coreei de Nord reprezintă un act ostil şi o provocare la adresa summitului istoric care a avut loc în 2018 în Singapore, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, relatează Reuters.

1059 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord consideră că extinderea sancţiunilor de către SUA reprezintă un act ostil

Coreea de Nord consideră că extinderea sancţiunilor de către SUA reprezintă un act ostil

Casa Albă a extins săptămâna trecută şase ordine executive care conţin sancţiuni asupra programului nuclear al Coreei de Nord.

Ministerul nord-coreean de Externe a condamnat afirmaţiile secretarului de Stat american Mike Pompeo privind afectarea economiei.

"Aceasta este...o manifestare a celor mai ostile acte din partea Statelor Unite", a declarat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele american şi liderul nord-coreean au avut primul summit în iunie 2018 în Singapore.

Cel de al doilea summit, care a avut loc în februarie în Vietnam, s-a încheiat fără o înţelegere.

Taguri:
coreea de nord,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici