Coreea de Nord cumpără armament de zeci de milioane de dolari

Coreea de Nord a cumpărat armament în valoare de 65 milioane de dolari în ultimii cinci ani, în pofida unei crize alimentare grave, a anunţat un parlamentar sud-coreean.

96 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord cumpără armament de zeci de milioane de dolari

Coreea de Nord cumpără armament de zeci de milioane de dolari (Imagine: Mediafax/AFP)

Potrivit lui Kwon Young-Se, Coreea de Nord a cheltuit circa 13 milioane de dolari anual, relatează BBC News Online. Guvernele sud-coreene anterioare au trimis ajutoare alimentare în Coreea de Nord, care, potrivit criticilor, ar fi rebuit monitorizate mai atent.

Kwon, care face parte din Marele Partid Naţional din Coreea de Sud, susţine că informaţiile sale provin de la surse ale serviciilor de informaţii, deşi ele nu au fost confirmate. Coreea de Nord s-a bazat pe ajutoare străine timp de mulţi ani.

De asemenea, oficialul a spus că armele proveneau din China, Rusia, Germania, Slovacia şi din alte ţări. "Potrivit informaţiilor, Coreea de Nord şi-a dezvoltat capacităţile nucleare, în pofida crizei alimentare grave", a spus Kwon, adăugând că trebuie acordată o atenţie mai mare în momentul în care este livrat ajutor umanitar acestui stat comunist.

Potrivit mai multor critici, ajutoarele umanitare constând în alimente au fost folosite de Phenian pentru a hrăni membrii elitei militare a Phenianului.

Coreea de Nord are una dintre cele mai numeroase armate din lume, şi aproximativ un sfert din venitul naţional este cheltuit pentru armată. Aproximativ 1,7 milioane de persoane, dintr-o populaţie de 23 de milioane, cât are Coreea de Nord, fac parte din armată. Pe de altă parte, armata Coreei de Sud este formată din 680.000 de militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici