Coreea de Nord în anii '70: Imagini inedite de arhivă din ţara condusă de Kim Jong-un - GALERIE FOTO

O serie de fotografii publicate de un site american scot la iveală frânturi din viaţa de zi cu zi de la sfârşitul anilor 1970 din Coreea de Nord, de la elevi îmbrăcaţi în uniformă lucrând în timpul unui curs, la copii bucurându-se de timpul petrecut într-un parc de distracţii.

2131 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord în anii '70: Imagini inedite de arhivă din ţara condusă de Kim Jong-un - GALERIE FOTO

(Imagine: www.vintag.es)

Originea fotografiilor postate pe site-ul Vintage Everyday nu este cunoscută.

Coreea de Nord a anunţat miercuri că armata sa a întrerupt linia telefonică de urgenţă cu armata sud-coreeană, la mai multe zile după ce a suspendat "telefonul roşu" între cele două guverne şi şi-a ameninţat rivalul şi pe aliatul american al acestuia cu un atac nuclear. Lideri nord-coreeni urmează să se reunească în zilele următoare pentru a decide asupra unor probleme "importante", informează agenţia oficială nord-coreeană KCNA, care nu a precizat nici data şi nici natura subiectelor abordate, pe fondul unor tensiuni puternice în peninsulă.

Lideri nord-coreeni urmează să se reunească în zilele următoare pentru a decide asupra unor probleme "importante", informează agenţia oficială nord-coreeană KCNA, care nu a precizat nici data şi nici natura subiectelor abordate, pe fondul unor tensiuni puternice în peninsulă.

Potrivit lui Yang Moo-jin, un profesor la Universitatea pentru Studii Nord-Coreene din Seul, discuţiile vor viza "problema dosarului nuclear, relaţiile între cele două Corei şi solicitarea formulată de mult timp de către (Coreea de) Nord de a obţine un tratat de pace cu Statele Unite".

Această reuniune va marca, de asemenea, "un punct de cotitură" în împlinirea Juche, ideologia nord-coreeană ce are la bază autosuficienţa economică.

În opinia unor experţi sud-coreeni, deciziile ar putea fi supuse - şi aprobate - Parlamentului ţării, care se reuneşte lunea viitoare.

De la începutul lui martie, când au fost adoptate noi sancţiuni ONU împotriva Phenianului, Coreea de Nord şi-a intensificat retorica belicoasă, ameninţând în mod regulat Seului şi pe aliatul acestuia, Washingtonul, cu "lovituri strategice" şi un "război total".

GALERIE FOTO

Sancţiunile ONU reprezentau o ripostă la testul nucelar efectuat pe 12 februarie de nord-coreeni.

Phenianul a anunţat marţi că şi-a plasat armata în stare de luptă şi a cerut unităţilor sale speciale să se pregătească de eventuale lovituri împotriva Statelor Unite. Washingtonul s-a declarat "preocupat de orice ameninţare agitată de nord-coreeni" şi "pregătit să răspundă oricărei eventualităţi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici