Coreea de Sud: O dronă nord-coreeană a intrat în zona de interdicţie a biroului prezidenţial

O dronă nord-coreeană a intrat pentru scurt timp în zona de interdicţie aeriană din jurul biroului prezidenţial al Coreei de Sud atunci când a pătruns în spaţiul aerian al ţării, săptămâna trecută, a declarat joi armata Seulului, scrie Reuters.

5406 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud: O dronă nord-coreeană a intrat în zona de interdicţie a biroului prezidenţial

Drona a fost una dintre cele aparate nord-coreene care au pătruns în Sud pe 26 decembrie, determinând armata sud-coreeană să trimită avioane de luptă şi elicoptere. Armata a fost criticată pentru că nu a reuşit să doboare dronele care au zburat deasupra Sudului ore întregi.

Statul Major interarme al Coreei de Sud (JCS) a negat iniţial că una dintre drone a pătruns în zona de interdicţie aeriană din apropierea biroului preşedintelui Yoon Suk-yeol din Seul, dar joi a confirmat.

JCS a declarat că drona nu a zburat direct deasupra zonei Yongsan, unde se află biroul lui Yoon.

Yoo Sang-bum, membru al comisiei parlamentare de informaţii, a declarat că nu poate fi exclusă posibilitatea ca drona să facă fotografii ale complexului prezidenţial, care găzduieşte şi sediul JCS, citând oficiali din domeniul informaţiilor.

Coreea de Nord are aproximativ 500 de vehicule aeriene fără pilot de 20 de tipuri diferite, majoritatea măsurând între un metru şi şase metri, care includ şi dispozitive de atac cu autodistrugere, a declarat Yoo.

"A fost detectată o mişcare de dezvoltare a dronelor de dimensiuni medii şi mari pentru recunoaştere pe distanţe lungi, dar se pare că se află într-un stadiu incipient, iar securizarea tehnologiilor, cum ar fi senzorii de detecţie de înaltă performanţă, ar fi esenţială", a declarat Yoo după o şedinţă de informare a agenţiei de spionaj.

Ministerul Apărării s-a angajat să lanseze o nouă unitate de drone pentru a-şi îmbunătăţi sistemul de supraveghere şi recunoaştere, în special împotriva dronelor mai mici.

De asemenea, săptămâna trecută a dezvăluit planurile de a cheltui 441 de milioane de dolari în următorii cinci ani pentru a-şi spori capacitatea antidronă, inclusiv prin dezvoltarea de arme laser aeropurtate şi de bruiaje de semnal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici