Coreea de Sud ordonă oprirea producţiei la uzina petrochimică Yeochun după ce o explozie a ucis patru persoane

  • O explozie produsă la uzina petrochimică Yeochun NCC (YNCC) a ucis patru persoane şi a rănit alte patru
  • Accidentul a avut loc în oraşul Yeosu
  • Oprirea producţiei a fost un proces complicat, afirmă administratorii
226 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud ordonă oprirea producţiei la uzina petrochimică Yeochun după ce o explozie a ucis patru persoane

Sursa foto: Profimedia

Autorităţile sud-coreene au ordonat oprirea producţiei la una dintre cele trei uzine ale companiei petrochimice Yeochun NCC (YNCC), după ce o explozie a ucis patru persoane şi a rănit alte patru.

Accidentul s-a produs în oraşul Yeosu şi va intra sub incidenţa noii legi din Coreea de Sud, care pedepseşte aspru accidentele de muncă soldate cu morţi.

YNCC a sfidat ordinul autorităţilor referitor la oprirea producţiei şi doar a limitată-o, astfel că doar mobilizarea generală a muncitorilor de a părăsi fabrica a făcut ca tragedia să nu se soldeze cu mai multe victime.

"Pentru a opri instalaţia, procedura este destul de complicată. De obicei durează aproximativ un an pentru a planifica o singură oprire şi repornire. De data aceasta, ar putea dura cel puţin 10 zile pentru a opri total cea de-a treia centrală. În prezent, intenţionăm să suspendăm operaţiunile conform măsurilor administrative", au declarat oficialii YNCC.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici