Coronavirus. Cea mai mare piaţă din Wuhan, locul din care se crede că a izbucnit pandemia de Covid-19, a fost redeschisă

  • În piaţa Baishazhou din Wuhan, care se întinde pe suprafaţa a 65 de terenuri de fotbal, peste 3.600 de tarabe şi-au reluat activitatea după patru luni şi jumătate.
  • Vânzătorii vând acum 30 de tone de raci vii pe zi, faţă de 120 de tone cât vindeau înainte
  • Comerţul cu animale sălbatice vii sau păsări de curte este interzis în piaţă
2537 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Cea mai mare piaţă din Wuhan, locul din care se crede că a izbucnit pandemia de Covid-19, a fost redeschisă

Sursa foto: Profimedia

Peste 90 la sută dintre standurile din cea mai mare piaţă din Wuhan şi-au reluat activitatea după ce blocajul provocat de pandemia de Covid-19 a fost ridicat.

Mai multe imagini prezentate de presa de stat chineză arată cum vânzătorii de fructe de mare, legume şi peşte şi-au reluat, miercuri activitatea, scrie Daily Mail.

Peste 3.600 de tarabe şi magazine şi-au redeschis porţile în piaţa Baishazhou, dar autorităţile au interzis comerţul cu animale sălbatice vii pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

ICYMI: Wet markets are returning to life in Wuhan and other parts of China, where the #coronavirus first emerged pic.twitter.com/kKHvUuCQkZ

— QuickTake by Bloomberg (@QuickTake) April 11, 2020

O anchetă demarată de autorităţile chineze a stabilit că sursa noului coronavirusul se găseşte în viaţa Huanan, din metropola Wuhan, în care locuiesc peste 11 milioane de oameni.

Huanan este în continuare închisă de pe data de 1 ianuarie, dar autorităţile au deschis redeschiderea pieţei Baishazhou, situată la aproximativ 15 km sud de Huanan, şi locul care furnizează 70% din legumele şi alimentele congelate ale oraşului.

Activitatea în piaţă este permisă, însă, doar în anumite condiţii. Toate persoanele care ajung aici sunt verificate dacă au febră şi de asemenea, trebuie să dovedească cu ajutorul unei aplicaţii mobile, că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Baishazhou este, de asemenea, principalul loc de comercializare a racilor din China. Vânzătorii de aici vând acum aproximativ 30 de tone de crustacee pe zi, comparativ cu 120 de tone pe zi cât se vindeau în anii precedenţi.

Înainte de pandemie, în jur de 3.000 de camioane veneau zilnic pentru aprovizionare. Acum, însă, doar una dintre cele patru intrări în piaţă este deschisă, iar vehiculele care ajung aici sunt verificate strict la intrare.

OMS a transmis că pieţelor de animale vii nu ar trebui să li se permită să vândă animale sălbatice şi au cerut autorităţilor să aplice reglementările privind siguranţa şi igiena alimentară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici