Coronavirus. În Florida se redeschid plajele ca urmare a relaxării restricţiilor de izolare la domiciliu. Reacţia americanilor

  • Parcurile şi plajele au fost redeschise vineri după amiază
  • Mai multe state americane iau în considerare reducerea restricţiilor pentru a combate pandemia de coronavirus
  • Zeci de oameni au sărbătorit în aer liber ieşirea din carantină
905 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. În Florida se redeschid plajele ca urmare a relaxării restricţiilor de izolare la domiciliu. Reacţia americanilor

Plajele din Jacksonville, Florida, s-au reschis ca urmare a relaxării restricţiilor de izolare la domiciliu

Distanţarea socială a fost ultimul lucru la care s-au gândit oamenii vinerea aceasta. În plină epidemie de coronavirus, plajele din Jacksonville, Florida, au fost redeschise. Mulţimea a inundat plaja imediat ce poliţia a ridicat bariera. Oamenii au putut fi văzuţi cum înnoată, pescuiesc, alergă, fac surf sau merg pe bicicletă.

Mai mulţi localnici au declarat pentru CNN că interdicţia de a merge la plajă a fost o adevărată „tortură”. Oamenii au venit echipaţi cu prosoape de plajă, cutii frigorifice şi loţiune de soare. Foarte puţini purtau însă mască.
 
Accesul pe plajă va fi permis cu câteva restricţii. Programul de vizită este zilnic între orele 6 şi 11 dimineaţa şi de la 5 la 8 seara. Activităţile de grup sunt în continuare interzise. Înnotul, alergarea, ciclismul sau plimbările în aer liber sunt permise în timpul destinderii restricţiilor.
 
Parcurile au fost redeschise cu program normal de vizită, dar adunările locale sunt limitate la 50 de persoane.
 
Dar nu toată lumea a considerat deschiderea plajelor a fi un lucru bun. Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a fost criticat pentru că nu a închis plajele mai devreme. Abia în Aprilie a emis un ordin de izolare la domiciliu, a somat populaţia să respecte distanţarea socială si să evite ieşirile inutile.
 
Cu toate acestea, el a susţinut ideea redeschiderii plajelor atâta timp cât oamenii păstrează distanţa. Tot el consideră că virusul se transmite în spaţii închise atunci când oamenii iau contact unul cu altul. Prin această acţiune doreşte să promoveze un stil de viaţă activ dar fiecare va trebui să acţioneze responsabil pentru a rămâne sănătos.
 
Oficialii nu se tem să aplice sancţiuni dacă regulile nu sunt respectate. Aceştia atenţionează populaţia că restricţiile au fost desinse pentru a putea face mişcare. Ei consideră că au făcut un prim pas spre revenirea la viaţa normală, de dinainte de pandemie.
 
Sursa foto: profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici