Coronavirus în lume LIVE UPDATE 27 iulie: Peste 16 milioane de cazuri/ China raportează cel mai mare număr de cazuri noi din ultimele luni

  • Peste 16,2 milioane de cazuri de coronavirus au fost înregistrate la nivel mondial, inclusiv cel puţin 647.000 de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins.
  • Brazilia depăşeşte 2,4 milioane de cazuri de coronavirus la cinci luni după primul caz raportat.
  • China a înregistrat cea mai mare cifră zilnică din aprilie.
  • Noua Zeelandă raportează zero cazuri noi pentru a treia zi consecutivă.
8577 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 27 iulie: Peste 16 milioane de cazuri/ China raportează cel mai mare număr de cazuri noi din ultimele luni

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 27 iulie: Peste 16 milioane de cazuri/ China raportează cel mai mare număr de cazuri noi din ultimele luni

Alertă în Vietnam, autorităţile evacuează 80.000 de oameni

Vietnamul evacuează 80.000 de oameni, în mare parte turişti, din Danang. Măsura vine după ce trei rezidenţi au fost testat pozitiv pentru coronavirus în weekend, a declarat guvernul luni.
Vietnamul este încă închis pentru turişti străin

China a raportat cel mai mare număr de cazuri noi

China a înregistrat, luni, 61 de cazuri noi de coronavirus - cea mai mare cifră zilnică din aprilie, relatează AFP.

Cea mai mare parte, adică 57 de cazuri interne noi au fost găsite în extremitatea nord-vestică a regiunii Xinjiang, potrivit Comisiei Naţionale pentru Sănătate, unde la mijlocul lunii iulie a izbucnit brusc un focar.

14 cazuri interne au fost înregistrate în provincia de nord-est Liaoning. Alte două cazuri locale au fost găsite în provincia vecină Jilin, lângă graniţa cu Coreea de Nord. Totodată, autorităţile spun că ultimele patru infecţii confirmate luni au fost importate din străinătate.

Acesta este cel mai mare număr zilnic de cazuri noi cu coronavirus din 14 aprilie, când au fost înregistrate 89 de infecţii, majoritatea importate.

Autorităţile chineze au desfăşurat teste în masă pentru sute de mii de oameni din oraşul port Dalian.

Statul australian Victoria înregistrează 537 de cazuri noi

Statul australian Victoria a înregistrat duminică 537 de cazuri noi de coronavirus, marcând cea mai grea zi a naţiunii de până acum, a declarat luni premierul Victoria Daniel Andrews.

Victoria a înregistrat, duminică, şase victime, ridicând numărul total al deceselor la 77.

Brazilia depăşeşte 2,4 milioane cazuri de Covid-19

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a raportat 24.578 de cazuri noi cu Covid-19, ducând numărul totalul al ţării la 2.419.091. Totodată, autorităţile anunţă 555 decese noi cauzate de virus, numărul total fiind de 87.004, scrie CNN.

Duminică, s-au împlinit 5 luni de când Brazilia a raportat primul caz de coronavirus.

Germania are 340 de cazuri noi

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 340 până la 205.609, au arătat luni datele de la Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase.

Numărul deceselor a rămas neschimbati - 9.118.

Noua Zeelandă raportează zero cazuri noi pentru a treia zi consecutivă

Noua Zeelandă a raportat încă o zi fără cazuri noi de Covid-19 - a treia zi la rând. Toate cele 21 de cazuri active de virus din ţară au fost diagnosticate la călătorii care s-au întors în ţară. Aceştia sunt în carantină în unităţi de izolare administrate de guvern.

Noua Zeelandă a înregistrat 1.206 de cazuri cu infecţia Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei şi cu 22 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici