Coronavirus. Restricţiile generale mai afectează doar şase ţări din lume. România, printre ele

Restricţiile au fost relaxate în majoritatea ţărilor europene. Condiţii mai stricte de distanţare socială se mai aplică doar în şase ţări, printre care Franţa, Belgia şi Spania. În plin varf al pandemiei, izolarea a afectat până la jumătate din umanitate.

2435 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Restricţiile generale mai afectează doar şase ţări din lume. România, printre ele

Coronavirus. Izolarea generală mai afectează doar şase ţări din lume. România, printre ele

Odată cu începerea iesirii din izolare, luni, a mai multor ţări (India, Italia, Portugalia, Grecia, Tunisia, Malaezia, Liban, etc.), lista celor în care este inca interzis pe tot teritoriul iesirea din case fara motive justificate a fost redusa, potrivit Les Echos, la şase ţări: România, Maroc, Marea Britanie (care ar putea uşura restricţiile joi), Franţa, Belgia şi Spania. Ultimele trei tari îşi vor începe iesirea din izolare începând cu 11 mai, după ce au fost printre primele care au aplicat-o la jumătatea lunii martie.

Restaurantele se redeschid

Iesirea din izolare a început deja în alte ţări europene, în special în Germania, unde se redeschid muzeele şi lăcaşurile de cult, precum şi şcolile din anumite landuri. Restaurantele s-au redeschis deja în Elveţia.
 
În restul lumii, izolarea strictă se mai aplică doar în Filipine şi Argentina dar doar în anumite regiuni. În Statele Unite, unde nouă din zece state federale au luat măsuri stricte de izolare, 35 dintre ele au început să uşureze măsurile, Texas ajungând chiar până la redeschiderea restaurantelor.
 
Africa sub-sahariană, unde izolarea nu a fost aplicată strict decat in Africa de Sud şi Rwanda, a început, de asemenea, să uşureze restricţiile, inclusiv în aceste două ţări.
 
Cele cinci ţări europene şi Marocul, aflate încă în izolare câteva zile, reprezintă o populaţie combinată de aproximativ 240 de milioane de oameni. În total, aproximativ 2 miliarde de oameni au fost limitaţi acum şase săptămâni, în ţări la fel de diverse precum Argentina, Luxemburg, Indonezia, Austria, Israel şi Arabia Saudită. Izolarea a afectat chiar 4 miliarde de persoane în vîrful crizei, la sfârşitul lunii martie, în 130 de ţări, inclusiv cele în care a fost doar „civică”, adică bazată pe măsuri voluntare de distanţare sociale (Germania, Elveţia, Canada, Turcia, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan etc.) şi asociate cu închiderea locurilor publice.

Strategii diverse

Încet, iesirea din izolare se aplică şi în cazul afacerilor considerate neesenţiale, în special a saloanelor de infrumusetare, a şantierelor şi fabricilor şi, uneori, chiar a cafenelelor şi a restaurantelor.
 
Pe de altă parte, dacă unele ţări redeschid şcolile, altele consideră că este de preferat să aştepe sau chiar să amâne până în septembrie. Cele mai multe săli de sport, lăcaşuri de cult sau cultură rămân închise în toată lumea. De asemenea, majoritatea graniţelor rămân închise şi ele. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici