Coşmarul micuţei cenuşărese românce din Marea Britanie: O lovea în cap, ţipa la ea şi o înjura, o punea să măture, să care molozul, era o sclavă

Doi romi români ar putea fi condamnaţi la închisoare după ce au adus în Marea Britanie o fetiţă în vârstă de şapte ani pe care o numeau Cenuşăreasa şi au forţat-o să lucreze ca servitoare. Fetiţa a fost luată de la mama ei după ce Aurel Zlatea, în vârstă de 45 de ani, şi soţia sa Alexandra Oaie, în vârstă de 44 de ani, au minţit că va avea o viaţă mai bună.

1071 afișări
Imaginea articolului Coşmarul micuţei cenuşărese românce din Marea Britanie: O lovea în cap, ţipa la ea şi o înjura, o punea să măture, să care molozul, era o sclavă

Coşmarul micuţei cenuşărese românce din Marea Britanie (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Fetiţa le-a spus poliţiştilor că o "urăşte" pe femeia care o ţine captivă. "Nu o suport pentru că mă bate tot timpul", a declarat ea. "Tot timpul spune: munceşte, munceşte, mă murdăresc, mâinile şi picioarele mele se murdăresc. Făceam ordine în toate camerele şi ei nu făceau nimic", afirmă fetiţa, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Un psiholog pentru copii care evaluează starea psihică a acesteia a descoperit că fetiţa nu ştie nici să numere până la zece în limba maternă şi nu este capabilă să exprime emoţii de bază.

Romii români Aurel Zlate şi Alexandra Oaie, cunoscută sub numele de Ferma, au fost găsiţi vinovaţi de traficarea fetiţei în octombie 2010 cu intenţia de a o exploata. Sentinţa în cazul lor este aşteptată vineri.

Cuplul care are opt copii şi trăieşte din ajutoare sociale, a fost declarat vinovat şi de neglijenţă şi rele tratamente aplicate fetiţei în timp ce aceasta era în grija lor.

Familia are o serie de condamnări la activ pentru furt din magazine, tentativă de furt şi atac, infracţiuni comise în 2003. Cei doi au fost declaraţi vinovaţi şi pentru traficarea unui bărbat în vârstă de 53 de ani din România.

Abuzurile lor au atras atenţia poliţia după ce bărbatul, care a fost abuzat sexual de familie, a scăpat din mâinile lor şi a alertat poliţia. El însuşi bătut şi abuzat, bărbatul a fost alarmat de condiţiile în care trăia "Cenuşăreasa".

"Ferma se comporta cu ea foarte urât. O lovea, o punea să facă lucruri pe care o fetiţă de şase sau şapte ani nu ar trebui să le facă. Mătura, căra molozul din zona de construcţie, era ca o sclavă (...). Shimba lenjeria, îi hrănea şi le umplea sticlele, hrănea animalele", a explicat el.

"Ea o lovea în cap, ţipa la ea şi o înjura. Ceilalţi copii o băteau ca pe un covor. Era la fel ca Cenuşăreasa, nu i s-a permis să meargă nicio zi la şcoală", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici